Ana içeriğe atla

Çanakkale Şehitlik Turu

 Yurtsev YARICI ile özel 1. Dünya Savaşı Çanakkale Cephesi Gelibolu Savaş Alanları ve Çanakkale Şehitlik turu ve gezi rehber programı.

Çanakkale Şehitlik Turu

Siz; Çanakkale Destanı'na tanıklık etmek için kalkıp bu Kutsal Topraklar'a çok uzaklardan gelen ziyaretçilerimiz. Bu programı hep birlikte özenle hazırlayacağız ve en uygun şekilde planlayacağız. 

PROGRAMI OKUMAK UZUN GELDİYSE VEYA ÇOK KAFA KARIŞTIRICI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORSANIZ; TERCİHİ BANA BIRAKABİLİRSİNİZ. SİZLER İÇİN EN UYGUN PROGRAMI PLANLAYACAĞIMDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN.

Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası çok geniş bir alandır. Sanılanın aksine sadece bir kaç ziyaret noktasından oluşmuyor. Türk ve yabancılara ait 100'ün üzerinde nokta bulunmaktadır. Ancak takdir edersiniz ki tamamını bir günde gezmek mümkün olmayacaktır. Bazı noktalara ise ulaşım sadece yaya olarak vardır. 

Tüm bunlar dikkate alındığında ayırabileceğiniz zamana göre aşağıdaki ziyaret noktalarından seçimler yaparak bir Çanakkale Şehitlik Turu gezi güzergahı oluşturacağız. Dilerseniz en uygun günübirlik Gelibolu Turu için tercihi bana bırakabilirsiniz. Kendi önerilerimi koyu renk ile vurguladım. 

En alta yazanlar seçilmesi gerekmeyen ve sizlere birebir veya araç içerisinden anlatacağım noktalardır.

Değerli misafirlerimiz, ayırdığınız süre içerisindeki hareket hızınıza ve mola isteğinize göre nokta sayısı ve ziyaret süresi uzayabilmektedir. 

Tavsiye Başlangıç Saati: 10:00 
Tavsiye Bitiş Saati: 18:00

Buluşma noktası; Anadolu Yakasında Çanakkale Merkez İskele, Avrupa Yakasında Eceabat veya Kilitbahir İskele olarak alınmıştır.

Çanakkale Şehitlik Turu Ziyaret Noktaları

1 Kale Seçiniz
Kilitbahir Kalesi, Seddülbahir Kalesi, Bigalı Kalesi

1 Tabya Seçiniz
Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası (Çanakkale kahramanı Koca Seyit Onbaşı burada görev almıştır), Rumeli Hamidiye Tabyası, Ertuğrul Tabyası

1 Gerçek Şehitlik Seçiniz
Soğanlıdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Zığındere Şehitliği, Kanlıdere Şehitliği, Albayrak Sırtı Şehitlikleri

1 Sembolik Şehitlik Seçiniz
Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği 
Tam gün programda ikisini de seçebilirsiniz. 6 saat altı şehitlik turları için bir tanesini seçmelisiniz.

1 Müze Seçiniz
Alçıtepe Salim Mutlu Müzesi, Alçıtepe Sargı Yeri ve Tıp Müzesi, Seddülbahir Harp Eserleri Müzesi

1 Yabancı Mezarlık Seçiniz
Beach Mezarlığı, Arıburun Mezarlığı, Kanlı Sırt Mezarlığı (Lone Pine), Queen Post Mezarlığı

Gelibolu cephe hattı içerisinde şehitlik turu yaparken, gezi güzergahı üzerinde size muharebe alanları ve iç cephe hatlarından nerede bahsedeceğim;

Deniz savaşları, mayınlar, savunma planları ve savaş hazırlıklarına hep birlikte seçeceğiniz tabyada değineceğiz.

Güney Cephesi dediğimiz Seddülbahir için Alçıtepe Bakı Terası'na çıkıp, bölgeye en hakim noktadan hem muharebe çevre incelemesi yapacağız hem de savaş kısmından bahsedeceğiz. Böylece arazi üzerinde muharebe anlatımı bütünleşmiş olacaktır. Bakı Terası sonrası sıcak muharebe hattı içerisinden geçerek çıkarma noktalarına ulaşacak ve çıkarma plajlarında beraber inceleme yapacağız. 

Arıburnu - Conkbayırı istikametinden oluşan Kuzey Cephesi iç içe ve oldukça yakın bir hatta sahip. Göğüs göğse mücadelenin görüldüğü bu alanı 5 ayrı noktadan ele alacağız. Ancak Koyu'nda çıkarma harekatı, Kanlısırt'ta Ağustos Muharebeleri, Kırmızı Sırt'ta 19 Mayıs Büyük Türk Taarruzu ve Lağım Tünelleri, Cesaret Sırtı'nda cephe hattının boyun kısmını ve Conkbayırı'nda coğrafi hakimiyetin önemini hep birlikte inceleyeceğiz. 

Mustafa Kemal ATATÜRK'ü tarihe "Anafartalar Kahramanı" olarak duyuran ve aynı adı taşıyan en uç cephe hattına ise; Atatürk'ün saatinden vurulduğu ve savaşı gözetlediği noktadan tanıklık edeceğiz.

Anıtların ve Eserlerin Gezilmesi

Çanakkale'de şehitlik turu yapıldığında programı sadece savaş alanlarını ve şehitliklerini gezmekle sınırlamıyoruz. Savaş esnasında veya savaş sonrasında bu Destan'ın anısına yapılan anıtları ve eserleri de ziyaret ediyor ve geziyoruz.

Feribot yolculuğunun fotoğraf imajı Dur Yolcu, savaşın anısına halkımızın el ele vererek göğe yükselttiği ve yapımını tamamladığı Çanakkale Şehitler Abidesi (içerisinde sembolik kabirler, Yaralı Asker Anıtı, Atatürk'ün Avustralyalı Annelere Yazdığı Mektup, Meçhul Asker, Türk Bahçesi gibi çok sayıda eser de var) Nuri Yamut Anıtı ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır.

İsimsiz Kahramanlar anısına yapılmış eserler de gezeceğimiz yerler arasında; İsimsiz Topçu Yüzbaşı Şehitliği, Havuzlar Şehitliği, Balkan Şehitliği, İsimsiz Yüzbaşı Şehitliği...

Ziyareti yaya yolculuk gerektiren yerleri size araç içerisinde anlatacağım; Yıldız Tabyası, Mesudiye Tabyası, Fransız Mezarlığı, Gözetleme Tepe Anıtı, Suvla Koyu, Kemikli Yazıtları, Kireçtepe Anıtı ve Anadolu Yakasındaki noktalar.

Cephe hatlarını yerinde inceledikten ve tarihe altın harflerle "Çanakkale Geçilmez" yazdıran atalarımızı andıktan sonra Çanakkale Şehitlik Turu programımızı sonlandırıyor ve sizleri uğurluyorum.

Çanakkale Şehitlik Turu Fiyatları

Değerli misafirlerimiz; incelemiş olduğunuz program özel bir tur olduğu için sabit bir ücreti bulunmamaktadır. Kişi sayısı, süre vb özelliklere göre fiyat belirlenmektedir. 

Detaylar için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Saygılarımla;
Yurtsev YARICI

Çanakkale Şehitlik Turu Özel ViP
Çanakkale Şehitlik Turu



Yorumlar